Cobert de la Màquina de Batre

Cobert de la Màquina de Batre

Construït a mitjans del segle XX pel Sindicat Agrícola de Sant Fruitós amb la finalitat de destinar aquest espai a batre cereals.

El Sindicat de Pagesos de Sant Fruitós de Bages disposava d'una gran màquina de batre que donava servei a tots els pagesos del poble que hi portaven, després de la sega, el blat, l'ordi i la civada, i funcionava durant unes setmanes.

Per poder protegir la maquinària i també les garbes que esperaven per batre de les inclemències del temps, es va optar per la construcció d'un gran cobert que cobrís la gran era on es feien les operacions de batuda.

Aquest edifici, va ser aixecat a finals de la dècada del 1940, i més tard va ser utilitzat com a magatzem de maquinària agrícola en general.

El 1991 va ser adquirit per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, el 2005 va ser restaurat i en el 2017 va ser reparat, rehabilitant-lo i urbanitzant el seu entorn, la plaça Onze de Setembre.

La singularitat de l’edifici del Cobert de la Màquina de Batre rau en el fet que empra el soletip. Una tècnica poc utilitzada a l’estat espanyol, més pròpia de construccions de tipus industrial.

El 2004 va ser declarat BCIL (Bé Cultural Interès Local).

 

 

Darrera actualització: 21.08.2017 | 15:13
Darrera actualització: 21.08.2017 | 15:13