Turisme i lleure

El orígens del poble de Sant Fruitós de Bages es remunten al segle X i, amb el temps, la transformació social, urbana, econòmica i demogràfica que ha transformat el poble no ha estat un impediment per mantenir i potenciar la cultura popular, les tradicions, el patrimoni i l’entorn. Això ha permès que avui Sant Fruitós sigui un poble amb molt per oferir als seus ciutadans, però també a tothom que visiti el municipi.

MONESTIR DE SANT BENET DE BAGES

Si hi ha un monument reconegut per tothom entre els que es troben al poble, aquest és, sens dubte, el monestir de Sant Benet de Bages, una joia del romànic català i un lloc de visita ineludible. Actualment, Món Sant Benet és un complex turístic cultural. a més del Monestir de Sant Benet inclou el Centre Alícia, de recerca alimentària, l'espai de convencions La Fàbrica i l'Hotel Món.

MAS DE SANT ISCLE

La propietat del Mas de Sant Iscle, documentada l'any 950 i contemporània de la Marca Hispànica i del Monestir de Sant Bent de Bages, té una llarga tradició de cultiu de la Vinya.

Sant Iscle i Santa Victòria és una església que correspon a una obra romànica del segle XII. de nau única i absis semicircular, és el seu campanar quadrat, el que representa un major atractiu.

LA SÈQUIA

És un canal medieval que va ser construït al segle XIV per portar aigua del riu Llobregat des de Balsareny fins a Manresa. Amb un recorregut de 26 quilòmetres, està considerada una de les principals obres d'enginyeria hidràulica de l'època medieval.

I el més relevant és que sis segles dsprés de la deva construcció, continua en ple funcionament i subministra l'aigua necessària per abastar la ciutat de Manresa i diversos pobles de la comarca del Bages.

LA MÀQUINA DE BATRE

Construït a principis dels anys cinquanta per la Cambra Agrària, havia servit per desenvolupar les tasques relacionades amb les feines de batre i emmagatzement de gra. La singularitat de l'edifici del Cobert radica tant en la seva singularitat formal com en el sistema constructiu emprat per resoldre una estructura amb arcs de més de 31 metres de llum.

EL BOSQUET

Ës un parc d'una gran vitalitat per la seva situació al nucli de Sant Fruitós. Al Bosquet s'hi organitzen diversos actes i festes populars i és un espai ideal per reposar a la gespa, sota els pins i amb una vista privilegiada de la muntanya de Monsterrat. Hi compta amb un parc infantil, una pista esportiva i un circuit de salut. 

ECORAIL DEL CARDENER

L'Ecorail del Cardener és un projecte innovador, original i únic a Catalunya i a l'Estat, que aprofita les vies ferroviàries del territori per convertir-les en un sistema de transport turístic. El recorregut té 8 quilòmetres, entre el poble de Callús i el Mas de Sant Iscle a Sant Fruitós de Bages. En aquest itinerari, descobrim diferents punts d' interès turístic, històric i paisatgísitc.

L'entorn natural que envolta aquest tram aporta gran valor al trajecte, amb magnífiques vistes a Montserrat, al Pla de Bages i al paisatge del Cardener. S'utilitzen vehicles lleugers, el Ciclorail i el trenpat, que tenen en comú la lleugeresa, la simplicitat i la baixa velocitat a la qual es desplacen.

Per a més informació : http://www.ecorail.cat/

 

GUIA TURÍSTICA DE SANT FRUITÓS DE BAGES

Notícies

Darrera actualització: 20.11.2018 | 09:06